Beste ouders en verzorgers,

Met het programma Rotterdam Lekker Fit! zet de school zich in vóór een gezond gewicht en actieve leefstijl bij Rotterdamse kinderen. Met het Lekker Fit! programma is er veel aandacht voor bewegen op school. Daarnaast is gezonde voeding ook belangrijk voor uw kind. Wij gaan het Lekker Fit! programma daarom uitbreiden met Lekker Fit! groente en Fruit.

Wat betekent dit precies: In de kleine pauze wordt er alléén groente en fruit gegeten op de woensdag, donderdag en vrijdag. Zo hebben de kinderen een vast groente- en fruitmoment op school. Dat is niet alleen erg lekker, maar ook gezond en draagt daarnaast bij aan een goede leeromgeving voor uw kind!

Wij geven de kinderen een vast groente- en fruitmoment op school omdat:

kinderen zo op een leuke manier samen kennismaken met groenten en fruit.
dit kinderen aanmoedigt hun smaak te ontwikkelen.
dit helpt kinderen in te laten zien waarom gezonde voeding belangrijk is, nu en later als ze groot zijn.
uit onderzoek is gebleken dat kinderen in Rotterdam vaak te weinig groente en fruit eten.
kinderen die regelmatig en gezond eten, zich beter kunnen concentreren en daardoor beter leren in de klas.
We beginnen op school met een kick-off van Lekker Fit! Groente en Fruit op woensdag 13 november. Dit valt samen met het EU schoolfruit. Er zal, in de periode van november tot april, op de woensdag, donderdag en vrijdag alleen fruit gegeten worden in de kleine pauze. Hiervoor hoeft u zelf niets te regelen, want de groente en het fruit wordt tot april geleverd op school. Wij vragen u wel om op deze dagen uw kind te laten ontbijten, want na een goed ontbijt is fruit eten in de kleine pauze voldoende. Ook vragen wij u om op deze dagen niets mee te geven voor de kleine pauze. Dit zal namelijk niet uitgedeeld worden.

Wekelijks zal u op de hoogte gehouden worden van de soorten groente en fruit die uitgedeeld worden, zodat u weet wat er gegeten wordt in de kleine pauze. Op maandag en dinsdag mag u zelf iets mee gegeven voor de kleine pauze, probeer hierin al bewuste keuzes te maken voor een gezonde snack.

In april zal het EU schoolfruit afgelopen zijn en willen wij over gaan naar vijf dagen per week uitsluitend groente en fruit in de kleine pauze. Mocht u als ouders hier ideeën of vragen over hebben, wij staan open voor suggesties en zullen uw vragen beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Sharon Hirschfeld