De Nationale Voorleesdagen

Donderdag 18 januari 2018

Rotterdam, 18 januari 2018

Betreft: De Nationale Voorleesdagen

SAMEN GENIETEN VAN DE NATIONALE VOORLEESDAGEN!

Beste ouders en/of verzorgers,

A.s. woensdag 24 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2018.

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu je kind voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Het thema van de Nationale Voorleesdagen wordt bepaald door het prentenboek van het jaar. Dit jaar is dat Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Donderdagochtend wordt dit boek door de eigen leerkracht geïntroduceerd aan de groepen 1 t/m 3. Daarnaast wordt er in alle groepen extra aandacht besteed aan het voorlezen en worden er activiteiten gekoppeld aan het voorlezen. Woensdag 31 januari zal de bibliothecaresse van de Gemeente Bibliotheek Rotterdam in elke groep een activiteit verzorgen omtrent de Nationale Voorleesdagen.

Wij zullen veel voorlezen in de groepen, maar we willen ook ouders, opa’s, oma’s of andere bekenden uitnodigen om verhalen voor te lezen in de klas. Er hangt bij iedere klas een lijst, waarop je je kan inschrijven om te komen voorlezen.

We hopen natuurlijk dat u thuis ook regelmatig voorleest of samen leest. Voorlezen heeft namelijk een positief effect op de woordenschat, de spelling en het tekstbegrip.

Geniet er samen van met uw kind(eren)!

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u terecht bij juf Nancy en juf Faraiza.

Met vriendelijke groet,

De leerkrachten van de groepen 1 t/m 3