schoolfruit

Dinsdag 14 november 2017

Beste ouders/verzorgers,

Van 13 november tot en met 20 april doet de Prinses Margrietschool mee aan het EU-Schoolfruitprogramma. De kern van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas. De kinderen krijgen drie dagen per week, gedurende twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt.

Dit groente-/fruitmoment wordt aangeboden op dinsdag, woensdag en donderdag. Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouder(s)/ verzorger(s) géén kosten verbonden aan het programma. U kunt hierover meer lezen op de website www.euschoolfruit.nl.

Op naar een lekker en gezond schooljaar!

Met vriendelijke groet,

Team prinses Margrietschool