Toetsen voor geschiedenis

We zijn nu een aantal weken bezig met geschiedenis en dat betekent dat de eerste toetsen eraan komen.

1 november: Toets hoofdstuk 1 les 1 tot en met 3 (Steentijd)

8 november: Toets hoofdstuk 1 les 4 tot en met 6 (Romeinen)

15 november: Toets hoofdstuk 1 helemaal (Steentijd en Romeinen)

21 november: Woordenschat toets. (Steentijd en Romeinen)

Voor de toets van hoofdstuk 1 les 2 tot en met les 3 krijgen de leerlingen hun werkboek mee naar huis. Deze hebben wij klassikaal ingevuld en nabesproken. De toets bestaat uit vragen die letterlijk uit dit werkboek komen. Deze zal dan ook 1 keer meetellen op het rapport.

Voor de toets van het hele hoofdstuk krijgen de leerlingen de samenvatting mee uit het boek en het werkboek.  omdat deze toets over het hele hoofdstuk gaat, telt deze 2 keer mee voor het rapport.

Bij de woordenschat toets krijgen de leerlingen een lijst met besproken woorden uit de lessen mee met de betekenis.

Omdat wij het werkboek nodig hebben in de lessen moeten de leerlingen deze ook echt weer mee nemen naar school op de woensdagen. 1 keer vergeten kan, de leerling kan dan helaas niet meedoen aan de les en moet het maakwerk van het werkboek thuis inhalen. Bij een tweede keer vergeten blijft de leerling 15 minuten na. Wij gaan er vanuit dat dit niet nodig is, we vertrouwen erop dat de leerlingen hun werkboek netjes iedere woensdag weer mee naar school nemen.