Spreekbeurten

In groep 5 houden de leerlingen een spreekbeurt. Deze hoeft de eerste keer niet lang te duren. 10 minuten is al goed. Dinsdag hebben de kinderen al een informatie brief meegekregen, zodat ze thuis alvast over een onderwerp na kunnen denken. In deze brief staan allemaal tips die de kinderen kunnen gebruiken om zich voor te bereiden.

Op 3 april gaan we een dit met de leerlingen in de klas bespreken. Dan geven zij hun onderwerp door en maken we een planning. We beginnen na de mei vakantie met de spreekbeurten, zodat iedereen voldoende tijd heeft om er een voor te bereiden.

De ervaring leert dat kinderen in groep 4 dit ook al heel leuk en interessant vinden. Zij mogen, alleen als zij die zelf aangeven, ook een spreekbeurt houden.