Een winkel in de klas

We zijn vorige week gestart met het thema “in het bos”. In de olifantengroep hebben we gesproken over de seizoenen. De herfst heeft daarom nu ook zijn intrede gedaan in de klas. Dat heeft u vast al wel gezien.
Veel activiteiten staan dan ook in het teken van de herfst. De huishoek heeft plaats gemaakt voor een winkeltje met een toonbank. De winkel is gevuld met herfstmaterialen. Er staan bakjes kastanjes, eikels en dennenappels. Er staat een weegschaal om de materialen te wegen en er zijn diverse lepels en schepjes om de herfstmaterialen, één voor één geteld, keurig in zakjes te doen.
In de winkel mogen steeds 2 kinderen spelen. Alle andere kinderen mogen tijdens het spelen en werken een keer langs de winkel om iets te kopen. De zakjes met koopwaar kunnen zij later weer inleveren in een daarvoor bestemde mand. Zodoende krijgt de winkel ook voorraad binnen die weer uitgesorteerd moet worden. De kinderen vinden dit heel erg leuk.
Mocht u in de buurt zijn, kom dan gerust eens een kijkje nemen in onze herfstwinkel.

De Olifanten